Λυπηθείτε μας!

Επειδή εκνευρίζομαι λίγο (έως και πολύ) θα σας θυμίσω τι γράφει το διαολεμένο εισιτήριο στα πισινά του.

«Η παραχώρηση και αποδοχή επικυρωμένου εισιτηρίου, καθώς και η προτροπή παραχώρησης απαγορεύεται και τιμωρείται από το νόμο (Π.Κ. ΆΡΘ.186.2 & 392).»

Δανείζομαι το νομικό πλαίσιο από το blog http://elawyer.blogspot.com/

Άρθρο 186 – Πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος
1. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, καθώς και όποιος προσφέρεται ή αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
2. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, καθώς και όποιος προσφέρεται γι’ αυτό και όποιος αποδέχεται τέτοια πρόκληση ή προσφορά, τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83. Για την ποινική δίωξη του αδικήματος αυτού, απαιτείται έγκληση του προσώπου κατά του οποίου σχεδιαζόταν η τέλεση του πλημμελήματος, αν το υπό εκτέλεση πλημμέλημα διώκεται κατ’ έγκληση.
3. Οι ποινές των προηγούμενων παραγράφων επιβάλλονται αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.
Άρθρο 392 – Δόλια αποδοχή παροχών
1. Όποιος με την πρόθεση να μην καταβάλλει αντίτιμο παίρνει για άμεση κατανάλωση τρόφιμα ή ποτά ή δέχεται την παροχή καταλύματος ή υπηρεσιών, των οποίων το αντίτιμο είναι άμεσα πληρωτέο κατά τις συνήθειες των συναλλαγών, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
2. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.
——————————–
Η αποδοχή στη συμμετοχή ποινικού αδικήματος είναι λογικό να διώκεται. Αλλά. Είναι φοβερό πως υπάρχουν τέτοιοι νόμοι που ποινικοποιούν την προτροπή.  Εγώ σκέφτομαι. Και πάνω στη σκεφτίλα μου αρπάζω την ιδέα να χτυπήσω έναν αστυνομικό. Να καταστρέψω μια τράπεζα. Να κάνω οτιδήποτε αξιόποινο. Και φέρνω σπίτι μου το φίλο μου το Μπάμπη. Και του λέω: Τι λές ρε συ.. Πάμε να κάψουμε την Εθνική;
Τότε εγώ πρέπει να πάω φυλακή. Καταλαβαίνετε τι ακριβώς ποινικοποιείται.  Η έκφραση της Ιδέας!! Δείτε το καλά. Η ιδέα γίνεται αδίκημα όταν λέγεται! Ακόμα και στη μορφή πρόσκλησης. Δεν υπάρχει έγκλημα. Δεν έχει υπάρξει τίποτα αξιόποινο. Μόνο μια σκέψη και η διαλεκτική της. Και γιατί αφού η έκφραση της ιδέας δεν γίνεται δεκτή να μην γίνεται και η ίδια η ιδέα. Και να διαβάζω του χρόνου στο κώλο του εισιτηρίου πως αν σκεφτείς ότι θα δώσεις σε κάποιον άλλο το εισιτήριό σου πας φυλακή.
Και εν τέλει όταν ο Μάρξ με προτρέπει να καταλύσω το καπιταλιστικό κράτος και να δημιουργήσω την δικτατορία μαζί με όλο το προλεταριάτο για να οδεύουμε στην αταξία. Είναι παράνομος. Γιατί λοιπόν η Μετρό Α.Ε. δεν πάει να κάψει τα βιβλία του Μάρξ και να τα πετάξει απ’ την εθνική βιβλιοθήκη;;;
Και θα ήθελα να θυμίσω κάτι που μου είπε μια φίλη. Όταν δεν σε σοκάρει το άδικο τότε να φοβάσαι.
Advertisements

~ από σκοινοβάτης στο Σεπτεμβρίου 7, 2011.

4 Σχόλια to “Λυπηθείτε μας!”

 1. Αν μου επιτρέπεις να προσθέσω δύο άσχετα σχόλια αγαπητέ.

  1. Η εθνική βιβλιοθήκη είναι δίπλα από το σπίτι μου, ένα τεταρτάκι με τα πόδια και δεν νομίζω να έχει βιβλία του Μάρξ, αν τα έχει θα τρίζουν τα κόκκαλά του, κάτω από την βιβλιοθήκη στεγάζονται δύο μεγάλες τράπεζες.

  2.Μα δεν τους τρελαίνει αγαπητέ μόνο η προτροπή. Τους τρελαίνει που σκεφτόμαστε. Ετοιμάσου σε λίγο θα μας το απαγορεύουν και αυτό.

 2. 1. Όταν οι διανοητές γίνονται κτήμα της βιβλιοθήκης (και ειδικά ένας όπως ο Μάρξ που υπερβαίνει τα όρια του θεωρητικού) υπάρχει προχωρημένη αποδόμηση.

  2. Είναι ένα θέμα αυτό.. Να θυμίσω πως ο Μπακούνιν έλεγε ότι ο αληθινός επαναστάτης δεν έχει τίποτα να χάσει

 3. 1. Εντάξει!
  2. Αγαπητέ μου δεν θες να θυμιθούμε τι έλεγε ο Μαρτιν Λούθερ Κινγκ για τους επαναστάτες, δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: