Η γυναίκα που κοιτάει

Ακούστηκαν οι θεωρίες. Ανοίχτηκαν στον ορίζοντα οι ορίζουσες τα ιερά τέρατα του κόσμου. Και Εζυγίσανε τη χαρά μου και τη βρήκανε, λέει, μικρή   και την πατήσανε χάμου σαν έντομο ως λέγει ο ποιητής.

Με ιαχές θριάμβου θρόμβωσαν τα μάτια των θεατών στο παράλογο θέατρο. Είπανε την βαθιά ουσία, ονομάσανε τα απαίσα πράγματα, παρήλλαξαν τις βουβές, αμετακίνητες προφάσεις του μεσαίωνα. Τις είπανε υποκριτικές και αβάσιμες. Φέρανε τον ορθό λόγο να αναλύσει και να ερμηνεύσει τα συστήματα και τις στρουκτούρες. Κίνησαν με ευγένεια το κεφάλι, με αμέριστη καλλιέπεια ανακοίνωσαν την κατάκτησή του μεγέθους. Στη χοάνη που κλείσανε τα σύμπλεγματα της αληθούς ενότητος να φανερώνουν προθέσεις και υποκείμενα, ταλέντα στα συστήματα και πολιορκίες. Μάθαμε πως υπάρχει φως στο δύσβατο τούτο μονοπάτι. Η Νέα κριτική και η ενωμένη Θεωρία ανέστη απ’ τα Τάρταρα. Και η αυτοαναφορική οντολογική της τέχνης εγίνηκε κρυφό καμάρι.

Όμως τώρα που εμάθαμε και οίδαμε, ποιά μωρή τέχνη θα πετάξει τον παγερό μονήρη της μανδύα; Γιατί εκδικείται σε χυδαία λεπτομέρεια τους υποφαινόμενους προσδιοριστές της. Και τι να χρειάζεται και ο ποιητής σε έναν μικρόψυχο καιρό που λέει από αιώνες ο ποιητής;

Advertisements

~ από σκοινοβάτης στο Δεκέμβριος 21, 2011.

2 Σχόλια to “Η γυναίκα που κοιτάει”

  1. τι συμβαίνει στο κεφάλι σου πια????

  2. Εκρήξεις….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: